Herken een trombose

Herken een trombose

Zó herken je trombose


Symptomen van een trombose zijn onder meer afhankelijk van de plek in het lichaam waar de trombose optreedt. We geven hier een korte lijst met symptomen per plek. Als u een van deze klachten ervaart, neem dan altijd contact op met uw huisarts of bel 112.

 

Lees meer...

Waar staat EHBO voor?

Per jaar gebeuren er in Nederland in en om het huis, ruim anderhalf miljoen ongevallen. Het kan ook bij u thuis of op het werk gebeuren. In de allereerste minuut na een ongeval kan Eerste Hulp levensreddend zijn.

Lees meer...

Kinderen op de Eerste Hulp

Jaarlijks belanden er 140.000 kinderen op de Eerste Hulp. Je kunt als kind beter geen knikker inslikken of van de trap afvallen. Dikke kans dat je moeder geen flauw idee heeft van wat ze moet doen.

Lees meer...

Diplomachecker

Op de website van het Oranje Kruis kunt u uw diplomagegevens checken. Klik op onderstaande knop om te kijken wat de gegevens van de diplomahouder zijn.

Check uw Diploma

EHBO cursus in Zorgverzekering

Er zijn veel zorgverzekeraars die EHBO cursussen in de aanvullende verzekeringen vergoeden. We zullen proberen een kleine opsomming te geven van de zorgverzekeraars welke de cursussen vergoeden en voor welk pakket u dan moet zijn verzekerd.

Lees meer...

Rijden met medicijnen

Eén op de zes Nederlanders gebruikt medicijnen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Als je medicijnen gebruikt is het van belang om te weten wat de effecten zijn, voordat je in de auto, op de motor of op de brommer stapt.

Lees meer...

Zoek op onze site

Hoe werkt een Ambulance?

Bekijk video

Wanneer 112?
Klik op het logo

Eerste Hulp Wiki
Klik op het logo