Hart4ALL in Rotterdam-Rijnmond!

 

Bij een reanimatie/ernstig ongeval krijgen zowel de burgerhulpverleners en de patiënt deze klikbandjes uitgereikt door de ambulancemedewerker van de tweede ambulance. Bij 99 van 100 reanimaties/ernstige ongevallen komen twee ambulances ter plaatse; de 1e ambulance draagt zorg voor de patiënt en de 2e ambulance biedt extra handen voor de medewerkers van de 1e ambulance. Bovendien staan deze ambulancemedewerkers, naast de zorg voor het slachtoffer, de familieleden en burgerhulpverleners bij.

De ambulancemedewerker doet bij de patiënt dit klikbandje om de enkel. Bij de burgerhulpverleners gaat het bandje om de pols. Als de ambulancemedewerker tijd over heeft, geeft hij uitleg aan de burgerhulpverleners over “Hart4ALL”.  In sommige regio's worden de medewerkers van de ambulance hierbij ondersteund door mensen van de brandweer of politie. Als de patiënt thuis wordt gereanimeerd en overlijdt, wordt het klikbandje en de brochure overhandigd aan de nabestaande(n) met de boodschap, dat als er (in een later moment) behoefte is aan contact met betrokken burgerhulpverleners, dit mogelijk is door in te loggen op de site van de Stichting Hart4All.

 

 

Wordt een patiënt naar het ziekenhuis vervoerd, dan wordt het klikbandje direct bij aankomst op de Spoedeisende Hulp verwijderd. Het klikbandje wordt bij de persoonlijke bezittingen gelegd en overgedragen aan familie en/of nabestaande. Met de code die op het klikbandje staat, kunnen de burgerhulpverleners en de patiënt en/of zijn familie inloggen op de website van de Stichting Hart4ALL (www.hart4all.nl). Als zowel de patiënt en de burgerhulpverleners aangeven met elkaar in contact te willen komen, dan zorgt  Hart4ALL voor een match. Ook biedt Hart4ALL de burgerhulpverleners onderling de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Dit helpt hen bij de verwerking van deze indrukwekkende gebeurtenis.

Hart4ALL stelt het enorm op prijs als u deze informatie zou willen delen met uw cursisten. De bijgevoegde hyperlinks geven prima weer "Hoe Hart4ALL werkt".

http://bit.ly/1yf58B9 & https://www.youtube.com/watch?v=KfFL9ICdtZA

Graag wil Hart4ALL u en uw cursisten twee tips meegeven:

  1. Indien uw cursisten betrokken zijn bij een reanimatie of een ernstig ongeval, mogen zij te allen tijde aan de medewerker van de ambulance om een klikbandje van Hart4ALL vragen.
  2. Ook al hebben uw cursisten diverse reanimaties uitgevoerd of is het slachtoffer overleden en hebben zij zelf niet de behoefte om in contact te komen met de betrokkenen, denk dan ook aan de patiënt en/of de nabestaanden. Wellicht hebben zij nog vragen aan de burgerhulpverlener of willen zij hem/haar bedanken!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Hart4ALL, ga naar onze Facebook-pagina en like ons!

Kijk op de Website.  "Klik hier"

 

 

Zoek op onze site

rolbanner-knv-dzh