Hart4ALL in Rotterdam-Rijnmond!

Per 1 januari  aanstaande sluit Ambulance Regio Rotterdam-Rijnmond zich aan bij Hart4ALL. Hart4ALL is een stichting die tot doel heeft de burgerhulpverleners na hun inzet bij een reanimatie of ernstig ongeval de mogelijkheid te bieden om met het slachtoffer, de familie en de medeburgerhulpverleners in contact te kunnen komen.

Zoals u weet maakt privacywetgeving het burgerhulpverleners onmogelijk om in contact te komen met het slachtoffer. Hart4ALL maakt dit contact echter wel mogelijk d.m.v. clickbandjes voorzien van een unieke code, welke uitgereikt worden door de medewerkers van de ambulance.

 

Lees meer...

Vaardigheidsproeven in Kring Meerkerk.

Zaterdag 11 februari 2017 was Nieuwland de plaats waar de Kring Meerkerk haar vaardigheidsproeven hield. De afdelingen Asperen, Groot-Ammers,
Hei- en Boeicop, Lexmond, Nieuwland, Noordeloos en Vianen waren aanwezig om te strijden voor die felbegeerde wisselbeker en een plaats bij de districtsvaardigheidsproeven op 29 april a.s. in Numansdorp.

 

Lees meer...

Zó herken je trombose

Herken een trombose

Zó herken je trombose

Symptomen van een trombose zijn onder meer afhankelijk van de plek in het lichaam waar de trombose optreedt. We geven hier een korte lijst met symptomen per plek. Als u een van deze klachten ervaart, neem dan altijd contact op met uw huisarts of bel 112.

"" Klik op ""

 

 

Nieuwe richtlijnen EHBO 2016

De Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp zijn ontwikkeld door Het Oranje Kruis en Het Nederlandse Rode Kruis met medewerking van het NIBHV.
Deze richtlijnen vormen het kader voor de eindtermen en het lesmateriaal van Het
Oranje Kruis, Het Rode Kruis en het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV).

Als uitgangspunt is genomen dat de te verlenen Eerste Hulp (EHBO) altijd gericht moet zijn op de meerwaarde voor het slachtoffer.
Bij het vaststellen van de richtlijnen is gewerkt met de volgende algemene uitgangspunten:
• Een handeling is opgenomen als het effect is aangetoond door wetenschappelijk onderzoek.
• Als er geen wetenschappelijk bewijs is, hebben experts bepaald, op basis van de beschikbare praktijkkennis, wat de beste manier van handelen is voor de eerstehulpverlener (expert opinion).
• De richtlijnen zijn bij voorkeur zo simpel en eenduidig mogelijk gehouden om eerstehulpverleners te stimuleren om daadwerkelijk tot handelen te komen.

Wetgeving omtrent lidmaatschap

In oktober 2010 is in de Eerste Kamer het wetsvoorstel "stilzwijgende verlenging en opzegtermijn bij abonnementen en lidmaatschappen" aangenomen. Nieuwe regels zorgen er onder andere voor dat u in de toekomst minder lang aan een verlenging van een abonnement vastzit en dat u sneller kunt opzeggen.

Lees meer...

Competentie regels 2016

Zoals u inmiddels wel weet is de structuur van de herhalingslessen iets gewijzigd ten opzichte van wat u in het verleden gewend was. Dit alles heeft te maken met het besluit van het Oranje Kruis om samen met het nieuwe EHBO boekje (27e druk) een aantal wijzigingen door te voeren.

Lees meer...

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

De laatste tijd komen er steeds meer berichten rond misbruik van kwestbare personen naar buiten. De kaderinstructeurs EHBO dienen tijdens hun werk de cursisten aan te raken om allerlei handelingen/grepen te trainen...

Lees meer...

Zoek op onze site

rolbanner-knv-dzh