Een stukje geschiedenis

Aan het einde van de 19e eeuw waren er ontwikkelingen waarbij het verlenen van eerste hulp door leken werd gepropageerd. In Engeland begon men als eerste met het organiseren van EHBO-cursussen...

Lees meer...

KNV EHBO

De Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken, werd in 1893 opgericht als Nederlandse Vereniging EHBO door dr. C.B. Tilanus jr. In 1953 kreeg de vereniging het predikaat "Koninklijk".

Lees meer...

Doelstellingen KNV EHBO

De "Eerste Hulp Bij Ongelukken bevorderen", in de ruimste zin van het woord, geldt als belangrijkste doel van de KNV EHBO.

Lees meer...

De EHBO-er

Het werkterrein van de moderne eerste hulpverlener is breder dan het verlenen van hulp bij ongelukken.

Lees meer...

KNV EHBO boeken

Er is een flink aantal boeken te verkrijgen die allemaal gaan over EHBO. Wij hebben uit het totale aanbod een greep genomen van de boeken waarvan wij denken dat ze er toe doen...

Lees meer...

Aanvraag Hulpverlening

Voor EHBO Hulpverlening tijdens evenementen kunt u een verzoek indienen bij de plaatselijke EHBO afdelingen...

Lees meer...

Landelijk Bureau

Het landelijk bureau is gevestigd in Zeist en is belast met de uitvoering van een groot aantal taken.

Lees meer...

Reanimatie: in vogelvlucht door de eeuwen heen

Zoals vroeger iedereen leerde stijldansen omdat "het een deel was van de opvoeding" was, zo wordt tegenwoordig verwacht dat er altijd wel iemand in de buurt is die kan reanimeren als dat nodig is.

Lees meer...

Ook een vrijwilliger moet professioneel zijn

De eerstehulpverlener is bij evenementen niet meer weg te denken. Dagelijks staan vele vrijwilligers klaar om bij ongevallen en calamiteiten op een evenement eerste hulp te verlenen.

Lees meer...

KNV EHBO verzekeringen

Op het gebied van verzekeringen staat de KNV EHBO haar leden optimaal bij. Daarom werkt de KNV EHBO samen met AON Verzekeringen, een onafhankelijk verzekeringstussenpersoon.

Lees meer...